art KULMALA

SANNA KULMALA tekee nahasta melkein mitä vain. Päätyökseen hän tekee ihan muuta, vaikka ei uskoisi. Niin upeaa jälkeä syntyy hänen työpajallaan.

“Suvussani on vahva käsityöperinne. Seuraan vanhempiani, isovanhempiani. Olen varttunut ja leikkinyt keskellä äitini nahkalaukkuompelimoa. Vuosi vuodelta myös itselläni on vahvistunut halu tehdä ja luoda käsilläni. Muotoilla ja luoda uutta. Yhdistellä erilaisia materiaaleja, muotoja ja pintoja.

Yksityiskohdat kiehtovat minua ja nahka materiaalina luo tähän loputtomat mahdollisuudet. Uteliaisuus, innostus ja ahdistus vuorottelevat näiden töiden äärellä.

Nahkatöiden teko on hyvin monipuolista. Se on suunnittelua, materiaalin tuntemusta, koneiden käyttöä, värejä.

Nautin tästä monipuolisuudesta.”

Meillä oli Sannan ja Hanna-Leenan kanssa aivan mahtava ja kiehtova projekti lokakuussa, kun päätin tehdä valokuvausopintojeni tiimoilta kaikki valinnaisten aineideni näyttökuvat kietoutuen Sannan nahkatyöosaamiseen ja -maailmaan.

Projekti ansaitsee saada vähän näkyvyyttä, sillä niin paljon vaivaa lyhyessä ajassa me kaikki näimme. Ei silti. Jokainen hetki oli kyllä sen arvoinen, niin kivaakin meillä oli.

Ensimmäisessä osiossa kuvasimme Sannan työskentelyä verstaalla ja vähän henkilökuvaa. Toisessa osiossa otin erityyppisiä tuotekuvia erilaisella valaistuksella toteutettuna. Kolmannessa osiossa kuvasimme Hanna-Leenaa “syksyn kultaisena morsiamena” käyttäen Sannan kuvausta varten rakentamia koruja ja tiaraa, jotka olivat aivan upeat. Myös Sannan tekemiä laukkuja näkyy kuvissa, vaikka muutoin Hanna-Leenasta otetut kuvat ovatkin muista hieman poikkeavia tarunomaisuudessaan.

Kiitokset molemmille vielä tämän blogin myötä! Ohessa joitain kuvia projektista.

Seuraavana tuotekuvapareja. Sannan töitä leimaa mielestäni luonnonläheisyys, mistä syystä halusin liittää kuviin luontoa mukaan.

Hanna-Leena syksyisessä arboretumissa. Mallin osa ei ollut helppo, sillä oli aika hyytävän kylmä.

Using Format