Moi! 

Olen Virpi ja työskentelen kardiologisena sairaanhoitajana sydänpotilaiden parissa.
Valokuvaus on kuitenkin kuulunut elämääni jo lapsesta saakka ja pikkuhiljaa siitä kehkeytyi muutakin, kuin harrastus. Toiminimen perustin syksyllä 2016. Näiden kahden erilaisen ammatin yhdistelmä on varsin palkitseva ja molemmat tukevat myös yllättävän hyvin toisiaan.


Suhtaudun valokuvaukseen intohimoisesti ja se on minulle tapa ilmaista itseäni ja keino toteuttaa luovaa minääni. Valokuvaus on myös opettanut minua tarkkailemaan ympäristöäni uudella tavalla.
Kuvaukseen sain aikanaan kipinän isältäni, joka on taitava kuvaaja.
Myös veljeni on valokuvaaja.

Vaikka tein kuvauksia jo aiemminkin, päätin kuitenkin opiskella sairaanhoitajan työni ohessa virallisesti Valokuvaajan ammatin. Joulukuussa 2018 valmistuin ammattivalokuvaajaksi Visuaaliviestinnän Instituutista (VVI) Tampereelta. Perustutkinnon jälkeen suoritin myös media-alan erikoisammattitutkinnon ja kesällä 2021 valmistuin valokuvaajamestariksi. Virallisen opiskelun lisäksi olen käynyt myös useita erilaisia valokuva-alan kursseja.

Vuosien saatossa aloin kuvata aina enemmän ihmisiä ja pikkuhiljaa muotokuvaus vei sydämeni. Rakastan kuvata eri-ikäisiä ihmisiä kaikenlaisissa elämäntilanteissa, ja kuin varkain kuviini tulee omaleimainen, tarinanomainen, joskus haikeakin tunnelma.Teen kuvauksia kaikessa rauhassa ja rakkaudella.

Vapaa-aikaani kulutan paljon koneen ääressä kuvia käsitellen. Jos en tee töitä valokuvien, tai potilaiden parissa, vietän aikaa mieheni ja koirieni kanssa. Lomilla usein matkamme suuntautuu Inariin, tai sitten vain muualle Suomen kauniissa luonnossa. 


Kuvailen Tampereen seudulla, mutta toki pääsen muuallekin. Jos haluaisit minut kuvaajaksesi, otathan yhteyttä.

- Virpi

*    *    *

Suunnitellaanko sinulle kuvaus?


Using Format