Finnish Photo Awards 2020 - olen finalistina

En useinkaan tee kovin nopeita päätöksiä, vaan tapanani on puntaroida ja harkita asioita pitkään. No ainakin yön yli. 😉
Tammikuussa aloitin jälleen opinnot töideni ohessa. Tein päätöksen Media-alan erikoisammattitutkintoon hakeutumisesta silmänräpäyksessä. Jos saan opintoni hyvin aikataulussa suoritettua, valmistun Valokuvaajamestariksi kesällä 2021. 


Ensimmäisten opiskelukuukausien  aikana alkoi jonkinlainen valokuvaukseen liittyvä identiteettikriisi. Aloin miettimään ja kyseenalaistamaan omaa osaamistani kovin kriittisesti ja uiskentelin tämän suhteen melko tummissakin vesissä. Kuuluu varmasti osaltaan prosessiin, joka käynnistyy opiskelun myötä omassa mielessä. Keskiössä kun on oman brändin- ja tyylin löytäminen, se mitä minä ihmisenä edustan ja mitä haluan olla kuvaajana. Jälkikäteen siksi ihmettelen, miten kuitenkin latasin Finnish Photo Awards kilpailuun kuviani. En ollut nimittäin ajatellut osallistua. 


Viimeisenä kuvien latauspäivänä päätin sittenkin lähteä kahteen sarjaan. Ne ovat “Baby” ja “Classical portrait”. Toiseen sarjaan osallistuin yhdellä ja toiseen kahdella kuvalla.  Tämä korona-keväämme muutti Finnish Photo Awards-kilpailunkin suunnitelmia. Finaali siirrettiin lokakuulle, enkä ollut huomannut, että finalistit julkistetaan kuitenkin jo aikataulussa. Olinkin siis aivan silmät ymmyrkäisenä kun sain sähköpostiini viestin, että minut on valittu finalistiksi. Ja molempiin sarjoihin!


Kuvat ladattiin palvelimelle nimettömänä. Kisaan osallistui 191 kuvaajaa yli 730 kuvalla. Kahdeksan kansainvälistä tuomaria valitsivat kymmenen finalistia jokaiseen sarjaan. Olen siis aivan mielettömän onnellinen ja ylpeä jo tästä saavutuksesta. Oma nimeni on tuolla yhtenä suomalaisten huippuosaajien joukossa hei! Siitä syystä piti tehdä ihan blogi-postaus, kun en muutoinkaan ole aikoihin tänne kirjoittanut. 


Pidän täällä peukut pystyssä, että lokakuun tilanne on sellainen, että finaali ja gaala voidaan järjestää suunnitellusti. 

Vaikka covid19 on mullistanut elämämme, toivotan silti hyvää kevättä ja kesää kaikille! Nautitaan pienistä asioista, jotka lopulta ovat usein niitä suurimipia. 

Pysykää terveinä!


- Virpi


http://www.finnishphotoawards.fi/ajankohtaista/

Using Format